با حضور بیش از 300 نفر از دانش پژوهان و فعالان دامپزشکی دومین کنگره ملی بیماری‌های انگلی دام و انگل‌های مشترک انسان و حیوان در دانشگاه تبریز برگزار می شود
16 مهر 1402

با حضور بیش از 300 نفر از دانش پژوهان و فعالان دامپزشکی دومین کنگره ملی بیماری‌های انگلی دام و انگل‌های مشترک انسان و حیوان۱۹ و ۲۰ مهر ماه سال جاری در دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

دبیر اجرایی دومین کنگره ملی بیماری‌های انگلی دام و انگل‌های مشترک انسان و حیوان گفت: در طول مدت برگزاری این کنگره، ۷۴ مقاله علمی به صورت سخنرانی و ۲۳۷ مقاله به صورت پوستر ارایه خواهد شد.
دکتر  احمد نعمت الهی، تبیین اهمیت بیماری‌های انگلی، ارایه روش‌های جدید تشخیص و درمان بیماری‌های مشترک انسان و دام، ارایه آخرین دستاوردهای علمی بیماری های مشترک و بحث پیرامون اهمیت این بیماری‌ها در اقتصاد دامپزشکی و کشور را از جمله اهداف برگزاری این کنگره اعلام کرد و گفت: بیماری­ های انگلی مشترک انسان و حیوان، بیماری­ های انگلی نوپدید و بازپدید، اپیدمیولوژی بیماری ­های انگلی، ایمنی­ شناسی و آسیب ­شناسی در بیماری­ های انگلی، بندپایان و بیماری ­های عفونی منتقل شونده توسط آن­ها، داروهای ضدانگلی و مقاومت دارویی، واکسن­ های ضد انگلی، کاربرد مواد بیولوژیک انگلی در درمان و تشخیص، انگل­ های آبزیان و حیات وحش، آموزش ­های کابردی و آینده­ پژوهی در انگل­ شناسی از جمله موضوعات محوری این کنگره است.
 وی افزود: همزمان با این کنگره، کارگاه آموزشی با عنوان "کنترل دارویی آلودگی های انگلی در گوسفند" توسط شرکت رویان دارو برگزارخواهد شد و  یک نمایشگاه ویژه نیز از فعالیت های بخش خصوصی و دانشگاهی در این حوزه برپا می شود.
استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، تجلیل از اساتید پیشکسوت انگل شناسی و معرفی انگل شناسان جوان را از دیگر برنامه‌های این کنگره  عنوان کرد و گفت: همزمان با برگزاری این کنگره، مجمع عمومی انجمن علمی بیماری‌های انگلی دام و انگل‌های مشترک انسان و حیوان نیز در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز برگزار می شود.
وی با اشاره به استقبال خوب از برگزاری این کنگره، خاطر نشان کرد: علاوه بر مسئولان کشوری و استانی، اساتید سرشناس انگل شناسی دامپزشکی کشور نیز در این همایش حضور خواهند داشت.
دکتر نعمت‌الهی در ادامه افزود: این کنگره توسط انجمن علمی بیماری‌های انگلی دام و انگل‌های مشترک انسان و حیوان و با همکاری سازمان دامپزشکی و سازمان نظام دامپزشکی کشور، مرکز تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، مرکزتحقیقات کنه و بیماری های منطقه و دانشکده‌های دامپزشکی ۹ دانشگاه کشور به میزبانی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: شرکت در این کنگره دارای امتیاز بازآموزی از سازمان نظام دامپزشکی است.