دومین کنگره ملی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
دومین کنگرهی ملی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان بعد از دو روز و برگزاری کارگاهها و جلسات سخنرانی علمی به کار خود پایان داد.
دکتر سید حسین حسینی رئیس این کنگره طی سخنانی با قدردانی از دانشکدهی دامپزشکی دانشگاه تبریز و کلیهی کمیتههای علمی، اجرایی و... این کنگره، از برگزاری سومین کنگره به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد.
دکتر احمد نعمتالهی دبیر کمیتهی اجرایی کنگره نیز از تلاش ها و زحمات دانشجویان حاضر در این کنگره و همچنین حمایتهای حامیان مالی کنگره تقدیر کرد.
دکتر محمدعلی راد استاد پیشکسوت دامپزشکی دانشگاه تهران و موسس دورههای تخصصی دامپزشکی نیز با اشاره به تاریخچهی رشته دامپزشکی در ایران گفت: دانشکدهی دامپزشکی دو سال قبل از زمان تاسیس دانشگاه تهران توسط ارتش ایران تاسیس شد و اولین رییس این دانشکده سرلشکر دکتر فتحی بود.
وی ادامه داد: دکتر رفیعی که تبریزی هم است در کنار دکتر علوی نائینی، دکتر حامدی، دکتر همایون، دکتر اسلامی، دکتر رهبری، دکتر حقوقی از جمله اساتید بنام و برجستهی این رشته هستند که انگلشناسی بر پایهی زحمات این اساتید وارد ایران شده است و در حال حاضر نیز خدمت اساتید بنامی چون دکتر حسینی، دکتر مشکی، دکتر حدادزاده و دکتر شایان هستیم.
براساس این گزارش، تجلیل از دکتر محمدعلی راد و دکتر ثریا نائم بهعنوان اساتید پیشکسوت دامپزشکی، اعطاء جایزهی علمی انگلشناس جوان برتر به شیرین خدابخش اربط و دکتر محمدرضا نجفی و همچنین تجلیل از کلیهی اعضای کمیتههای مختلف کنگره و قرائت بیانیهی پایانی از دیگر برنامههای دومین کنگرهی ملی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان بود.
متن کامل بیانیه پایانی دومین همایش بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان(۲۰ مهرماه ۱۴۰۲) به شرح زیر می باشد:
بیانیه پایانی دومین همایش بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان
(۲۰ مهرماه ۱۴۰۲)
اکنون که به یاری خداوند متعال، با همت و تلاش اعضای محترم انجمن بیماریهای انگلی دام و انگل های مشترک انسان و حیوان و دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، دومین کنگره بیماریهای انگلی در تاریخ 19 و 20 مهرماه سال 1402 با موفقیت برگزار گردید، شرکتکنندگان در کنگره ضمن تقدیر و تشکر از مدیریت محترم دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، اعضای محترم کمیتههای علمی ، اجرایی، روابط عمومی و دانشجویی در برگزاری این رویداد علمی، دیدگاهها و خواستههای خود را به شرح زیر اعلام میدارند:
1- پدیده سگهای ولگرد و بیماریهای انگلی منتقله از آنها بهعنوان یک چالش و مسئله مهم بهداشتی و اقتصادی در کشور مطرح است. با توجه به اهمیت این موضوع، تدوین و اجرای برنامههای راهبردی در سطح ملی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و انتظار میرود وزارت کشور بهعنوان متولی کنترل جمعیت سگهای ولگرد و سازمان دامپزشکی به عنوان متولی کنترل بیماریهای دامی در کشور با درکی شفاف و علمی در قالب برنامههای جامع نسبت به مدیریت انسانی و موثر جمعیت سگها با ارائه لوایح قانونی به مجلس شورای اسلامی و تهیه برنامه های جامع نسبت به مدیریت انسانی و موثر جمعیت سگ ها در مناطق شهری و روستایی در جهت، ارتقای سلامت عمومی و کاهش زیانهای اقتصادی و بهداشتی اقدام نمایند. انجمن بیماریهای انگلی دام آمادگی خود را جهت بسیج متخصصان و کارشناسان برای تدوین و اجرای برنامههای کنترلی راهبردی اعلام میدارد.
2-کصرف داروهای ضدانگل دامی و سموم شیمیایی در کشور متاسفانه تحت مدیریت دقیق و بر اساس استانداردهای علمی صورت نمیگیرد. اعمال مقررات و دستورالعملهای سختگیرانه از سوی مسئولین ذیربط با هدف کنترل استفاده از سموم شیمیایی و داروهای ضدانگلی، همچنین آموزش، آگاهسازی و اطلاعرسانی دامداران مورد تاکید قرار گرفت. ضمنا پیشنهاد میگردد با حمایت و پیشتیبانی سازمان دامپزشکی، اثربخشی داروهای مورد استفاده و پدیده مقاومت دارویی در کشور تحت ارزیابی صحیح و جامع قرار گیرد.
3-انگل شناسی و بیماریهای انگلی دام در کشور به جهات متعدد از اهمیت اقتصادی و بهداشتی فراوانی برخوردار هستند. از سازمان دامپزشکی بهعنوان متولی اصلی کنترل و پیشگیری از بیماریها دامی در کشور انتظار میرود متناسب با اهمیت این حوزه، ساختار و تشکیلات متناسبی را در مجموعه فعالیتهای تعریف شده خود ایجاد نمایند و مدیریت مربوط با بهرهگیری از ظرفیت علمی-تحقیقاتی موجود در کشور نسبت به آسیبشناسی وضع موجود و همچنین تبیین و تعیین مسائل کلان ملی در این عرصه اقدام و پیگیری لازم را بعمل آورند. در این خصوص استفاده از ظرفیتهای تخصصی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور و حمایتهای مالی و پشتیبانیهای لازم از طرح های کلان ملی مورد تاکید و انتظار میباشد.
4- از دانشکده های دامپزشکی و مراکز تحقیقاتی انتظار میرود تا برمبنای ماموریتگرایی، با انجام تحقیقات میدانی و همسو کردن موضوع پایاننامهها و رسالهها، فعالیتهای پژوهشی خود را در راستای نیازهای کشور هدایت نمایند.
5-با توجه به آغاز فعالیت رسمی موزه انگلشناسی و ثبت آن بهعنوان موزه ملی توسط وزارت میراث فرهنگی و گردشگری بهعنوان تنها موزه تخصصی انگلشناسی در کشور و همچنین تایید و ثبت آن در کمیته بینالمللی مجموعهها و موزههای دانشگاهی (UMAC)انتظار می رود محققان، اعضای محترم انجمن، انگلشناسان و زیستشناسان با ارسال نمونه ها و ارائه طرح و دیدگاهها با حمایت و پشتیبانی خود بر غنای هر چه بیشتر این مجموعه بیفزایند تا در آینده این مرکز بتواند نقش موثرتری در آموزش، ترویج و تحقیقات حوزه انگلشناسی و بیماریهای انگلی ایفا نماید.